De school is verdeeld in een onderbouw (leerjaar 1 en 2) en een bovenbouw (leerjaar 3 en 4 – en 5 bij VMR). In alle leerjaren staat talentontwikkeling centraal.

Bovenbouw

Jouw middelbare schooltijd op het Bindelmeer College zal in totaal vier of vijf jaar duren, dat is afhankelijk van welke keuzes je maakt. Als je na twee jaar de basisberoepsgerichte leerweg gaat volgen, heb je twee keuzes: een ‘gewoon’ diploma halen of de vakmanschapsroute volgen (Helpende Zorg & Welzijn, Medewerker Facilitaire Dienstverlening, Medewerker Sport & Recreatie). Je behaalt dan binnen drie jaar een mbo niveau 2 diploma. Daarmee kun je meteen aan het werk, maar je kunt er ook voor kiezen om verder te leren op mbo
niveau 3.

Als je na twee jaar de kaderberoepsgerichte leerweg gaat volgen, kies je een profiel. De profielen die wij aanbieden zijn: Economie & Ondernemen, Dienstverlening & Producten en Zorg & Welzijn.

Leerlingen die na twee jaar doorstromen naar de theoretische leerweg volgen theoretischevakken binnen een bepaald profiel.

Lees meer over de onderbouw

Voor nieuwe brugklassers

Is dit een school voor jou?
Meld je dan nu aan via de knop aanmelden.

Aanmelden

Bezoek onze open avonden

Leer onze school nog beter kennen en kom langs op de open avond 12 december 2023 en 23 januari 2024.

Lees meer