Jouw toekomst begint in de brugklas. Op het Bindelmeer College duurt die brugklas twee jaar. Je volgt 'gewone' vakken en de talentroutes. Dat zijn lessen in dans, voetbal, koken, technology of kunst.

Je eigen mentor

In alle leerjaren krijg je veel praktijklessen en is er aandacht voor vaardigheden en jouw persoonlijke ontwikkeling. Op het lesrooster staan ook drie mentorlessen per week. Daar leer je bijvoorbeeld meer over hoe je moet plannen. Bij je mentor kun je altijd terecht als je vragen of hulp nodig hebt. 

Ontdek je talent!

Ben jij een danstalent en plaats je regelmatig vette dansfilmpjes op TikTok? Weet jij de bal goed te raken en zie je een carriere in de voetbalwereld voor je? Of ben je een kanjer van een keukenprins(es), creatieve kunstliefhebber of coole gamer? In onze talentklassen helpen we je om jouw talent verder te ontwikkelen. 

In de bovenbouw

Op het Bindelmeer College kun je na de brugperiode drie kanten op:

  • Je gaat verder met de basisberoepsgerichte leerweg (vmbo-bb);
  • Je gaat verder met de kaderberoepsgerichte leerweg (vmbo-kb);
  • Je gaat verder met de theoretische leerweg (vmbo-t).

Vmbo-bb

Kies je deze leerweg, dan volg je in leerjaar 3 een oriëntatieprogramma. Je maakt dan kennis met de examenprofielen Zorg & Welzijn en Dienstverlening & Producten. In leerjaar 4 kun je je 'gewone' vmbo-diploma halen of de Vakmanschapsroute kiezen en voor je mbo-2 diploma gaan. 

Vmbo-kb

Als je deze leerweg kiest, maak je in leerjaar 3 kennis met de examenprofielen Zorg & Welzijn, Economie & Ondernemen en Dienstverlening & Producten. 

Vmbo-t

In de theoretische leerweg (vmbo-tl) ga je dieper in op de theorie en doe je examen in de vakken Nederlands, Engels, wiskunde/geschiedenis, biologie, economie en natuur- en scheikunde 1.

Activiteiten na school

Al die lessen zijn natuurlijk heel leuk, maar ook na schooltijd kun je aan allerlei toffe activiteiten meedoen. Denk aan kickboksen, sieraden maken, nail art en andere workshops. We hebben ook een Talentkeuken, waar je één keer per maand samen met je ouder(s) en vrienden kunt eten. Alle activiteiten kondigen we via tv-schermen in het schoolgebouw aan. Zo hoef je dus niets te missen.

"De gasten die naar de Talentkeuken komen, zijn heel aardig. Ik word er wel blij van als ze complimenten geven, dat is heel motiverend als je de Kookklas volgt." | Linda, leerjaar 2